Κύρια χαρακτηριστικά
  • Ποικιλία Group 7
  • Εξαρετική βλαστική ικανότητα σπόρων και αντοχή σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών)
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υψηλή πεπτική ικανότητα (πεπτικότητα)
  • Ανοιχτός τύπος κεφαλής και μεγάλος αριθμός στελεχών ανά κεφαλή
  • Υψηλά στελέχη με πολλούς πλάγιους τρυφερούς βλαστούς και μεγάλο αριθμό φύλλων άνα στέλεχος
  • Ανθεκτικότητα σε εντομολογικές προσβολές και σε ασθένειες

Η ICON αναπτύχθηκε μέσα από τη διαδικασία της επιλογής, από διάφορες ποικιλίες των Η.Π.Α. και Αυστραλία, με βάση χαρακτηριστικά όπως το υψηλό δυναμικό παραγωγής, η υψηλή ποιότητα παραγώμενου προϊόντος και η αντοχή σε συνθήκες στρες (κρύος χειμώνας- ζεστό καλοκαίρι).

Η ICON είναι μια ποικιλία Group 7 που παρέχει υψηλή παραγωγικότητα κάτω από συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών. Η βλαστική της ικανότητα είναι εξαιρετική και η ανάπτυξη των φυτών (αναβλάστηση) είναι εντυπωσιακή και γρήγορη μετά από κάθε κοπή. Τα φυτά είναι ικανά να ανταπεξέρχονται σε συνθήκες βαρύ χειμώνα ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ενώ αναπτύσσεται και εξελίσσεται εξαιρετικά κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Η υψηλή ανθεκτικότητα σε εντομολογικές προσβολές και σε προσβολές από ασθένειες, επιβεβαιώνουν ότι τα φυτά της Icon παραμένουν υγιή και ζωηρά, παρέχοντας υψηλή παραγωγή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Συμπερασματικά, η Icon προσφέρει υψηλότατο δυναμικό παραγωγής, άριστη ποιότητα παραγώμενου προϊόντος και υψηλό εισόδημα στον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο, ακόμα και σε συνθήκες στρες και κρύου.

 

Disease / insect Tolerances
Fusarium
HR
Phytophthora
R
Anthracnose
HR
Spotted aphid
HR
Blue aphid
HR
HR
(Highly resistant)
R
(Resistant)
Ηλεκτρονικό έντυπο