Ιστορικό

«ΣΠΥΡΟΥ» : Μαζί καλλιεργούμε ένα καλύτερο μέλλον

 

75 χρόνια ιστορίας στο σπόρο

Είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία Έρευνας, Παραγωγής, και Εμπορίας  σπόρων σποράς. Στη μακρόχρονη αυτή πορεία μας έχουμε κάνει σημαντικές επιτυχίες και -στη συνείδηση του Έλληνα καλλιεργητή- το όνομά μας έχει ταυτιστεί με τον Σπόρο.

Διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα ποικιλιών σπόρων κηπευτικών και μεγάλης καλλιέργειας και αναπτύσσουμε διαρκώς προϊόντα υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παραγωγού - καλλιεργητή, βοηθώντας τον να βελτιώσει την παραγωγή και την κερδοφορία του. Από το 1995 η εταιρεία Σπύρου έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο πρόγραμμα σποροπαραγωγής, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητες υπερσύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει την κορυφαία ποιότητα σπόρων σποράς όσον αφορά στη βλαστικότητα, την καθαρότητα και τη βλαστική δύναμη. Επιπλέον, τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτυχθεί το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας μας, δημιουργώντας:

 1. Μια παγκόσμια καινοτομία στον τομέα της καλλιέργειας του βαμβακιού, με ποικιλίες που συνδυάζουν μοναδικά το ιδιαίτερα υψηλό και σταθερό δυναμικό παραγωγής με πρωιμότητα και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν υπεραξία, αναβαθμίζοντας το ελληνικό βαμβάκι σε διεθνές επίπεδο.

2. Εξελιγμένες ποικιλίες μηδικής με μεγάλο παραγωγικό δυναμικό σε συνδυασμό με υψηλή θρεπτική αξία (αυξημένη πρωτεϊνική σύσταση και πεπτικότητα).

 3. Κορυφαία υβρίδια καλαμποκιού που εξάγονται σε πάνω από 20 χώρες, καθιστώντας την εταιρεία Σπύρου ως τη μοναδική ελληνική εταιρεία σπόρων με αναγνωρισμένη έρευνα σε διεθνές επίπεδο.

Το 2015

  • Ολοκλήρωσε επένδυση στη μονάδα Σπυροφύτων  για να υποστηρίξει την παραγωγή εμβολιασμένων & αυτόριζων κατά την διάρκεια του χειμώνα
  • Εγκατέστησε νέα γραμμή επεξεργασίας σπόρων καλαμποκιού στην μονάδα επεξεργασίας σπόρων μεγάλης καλλιέργειας στον Αλμυρό Βόλου
  • Ολοκλήρωσε επένδυση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού έρευνας σπόρων καλαμποκιού στον ερευνητικό σταθμό στο Ρούσε Βουλγαρίας

 

Το 2016

  • Ολοκλήρωσε επένδυση σε γραμμή επεξεργασίας σπόρων μηδικής και λοιπών υποδομών στη μονάδα επεξεργασίας σπόρων μεγάλης καλλιέργειας στον Αλμυρό Βόλου

Η Εταιρεία ΣΠΥΡΟΥ είναι η εξέλιξη της ατομικής επιχείρησης του γεωπόνου Σπύρου Σπύρου, η οποία ιδρύθηκε το 1947 στην Αθήνα με αντικείμενο τη λιανική πώληση σπόρων, φυτοφαρμάκων, γεωργικών εργαλείων & μηχανημάτων καθώς και γεωργικών εκδόσεων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Εταιρεία μας ανέπτυξε την εμπορία σπόρων σποράς κηπευτικών ειδών και προσέφερε στη γεωργία μας εξελιγμένους σπόρους υβριδίων κηπευτικών.

Από το 1980 άρχισε η σταδιακή διείσδυσή μας στον τομέα των σπόρων φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας και από το 1990 στραφήκαμε δυναμικά προς την Έρευνα, Παραγωγή σπόρων και σποροφύτων και διευρύναμε τις δραστηριότητές μας στις αγορές των χωρών της ευρύτερης λεκάνης της Μεσογείου.

Τα τελευταία χρόνια, κάνουμε σταθερά βήματα για τη διείσδυσή μας στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης  με προϊόντα Μεγάλης Καλλιέργειας που προέρχονται αποκλειστικά από τη δική μας Έρευνα, με εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η αυξημένη αποτελεσματικότητα της Εταιρείας μας, οι συνεχείς επενδύσεις και ο συνεπής προσανατολισμός μας στην Έρευνα και την Παραγωγή υψηλής ποιότητας πιστοποιημένων προϊόντων, μας εξασφαλίζουν  πρωτοπορία, και μας εδραιώνουν ως μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα. 

Ανέκαθεν μας χαρακτήριζε το ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα και η καινοτομία. Παραμένουμε δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στο όραμά μας να προσφέρουμε υπεραξία στη συνολική αλυσίδα της Ελληνικής Γεωργίας και επενδύουμε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση.

 


Δείτε την εταιρική παρουσίαση >