Δραστηριότητες

Η Εταιρεία ΣΠΥΡΟΥ δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία του Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού (σπόροι σποράς & σπορόφυτα).

Πέραν της ελληνικής αγοράς, διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε ένα σύνολο αγορών του εξωτερικού, στη Βαλκανική χερσόνησο (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία) στη Ν. Ευρώπη (Ισπανία) στη Β. Αφρική, στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή ενώ τελευταία στοχεύουμε τις αγορές της  πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Μολδαβία).


Σπόροι Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας

Στην Εταιρεία ΣΠΥΡΟΥ, αναπτύσσουμε σημαντική ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ανάπτυξη ποικιλιών βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής.

Πέρα από την έρευνα, αναπτύσσουμε και σημαντική σποροπαραγωγική δραστηριότητα, με παραγωγή στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους του διατιθέμενου από εμάς πολλαπλασιαστικού υλικού ειδών Μεγάλης Καλλιέργειας και του συνόλου του διατιθέμενου από εμάς βαμβακόσπορου.

Η σποροπαραγωγική μας δραστηριότητα στη Μεγάλη Καλλιέργεια υποστηρίζεται από το Συγκρότημα Σποροπαραγωγής & Βιομηχανικής  Επεξεργασίας Σπόρων (Σ.Σ.Β.Ε.Σ.) που εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας. Πρόκειται για μία μεγάλη (και πέρα από τα ελληνικά δεδομένα) επένδυση η οποία ενισχύει σημαντικά τη θέση μας στο χώρο, προσφέροντας πολλαπλά στην Ελληνική Οικονομία. 

 

Σπόροι Σποράς Κηπευτικών Ειδών

Στην Εταιρεία ΣΠΥΡΟΥ, εφαρμόζουμε προγράμματα έρευνας στο εξωτερικό- σε συνεργασία με Οίκους και Ιδρύματα έρευνας-  και υλοποιούμε  προγράμματα αξιολόγησης νέων ειδών ώστε να προκύψουν ποικιλίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες των αγορών μας (της Ελλάδας και του εξωτερικού).

Παράλληλα, εγκαθιστούμε προγράμματα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού για την παραγωγή σπόρων σποράς κηπευτικών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Η επεξεργασία & τυποποίηση του τελικού προϊόντος γίνεται στις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις μας.

 

Σπορόφυτα Κηπευτικών Ειδών

Πέραν της δυναμικής παρουσίας μας στο σπόρο, ήδη από το 1997 έχουμε μπει ως πρωτοπόροι στη Βιομηχανική Παραγωγή Σποροφύτων κηπευτικών, στο ιδιόκτητο φυτώριό μας που λειτουργεί στην περιοχή της Θήβας. Αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία μας και τα εξελιγμένα προϊόντα μας στο σπόρο, προσφέρουμε μία ακόμα υπεραξία στον Καλλιεργητή παρέχοντάς του πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας σπορόφυτα για την παραγωγή του. Εδώ και 20 χρόνια, επενδύουμε διαρκώς σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό & τεχνογνωσία επιτυγχάνοντας τη καθιέρωσή  του brand Σπυρόφυτα στην αγορά ως ένα από τα σημαντικότερα.

 

Ευθύνη & Προσφορά

Οραματιζόμαστε την Εταιρεία μας να αναπτύσσεται - με επίκεντρο την Ελλάδα- και να γίνεται μία σημαντική περιφερειακή δύναμη στην αγροτική οικονομία των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε, με δυνατότητα καθοριστικής παρέμβασης στα γεωργικά δρώμενα.


Στη ΣΠΥΡΟΥ αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που συνεπάγεται η ανάπτυξή μας. Η επιτυχία μας, στην ευρεία γεωγραφική περιοχή που απευθυνόμαστε, γεννά και πραγματικές ευθύνες απέναντι στον κόσμο. Κάθε επιχειρηματική μας δραστηριότητα ενσωματώνει τα υψηλότερα κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

Παραμένουμε δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στο όραμά μας να προσφέρουμε υπεραξία στη συνολική αλυσίδα της Ελληνικής Γεωργίας και επενδύουμε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση.